Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

7 - 5
Öxabäckhallen
25 september 2010
15:00

Westerviks IBK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Westerviks IBK

Västervik omnämns ofta som "Ostkustens pärla" och bara en sådan sak borde få en och annan att höja en aning på ögonbrynen. För hur ett lag från ostkusten kan tvingas husera i division I VÄSTRA kan väl enbart ljushuvudena på förbundets kansli ge en rimlig förklaring till. Hur som helst är så fallet och man får hoppas att spelarna i stadens innebandylag trivs i varandras sällskap och att de gillar att åka buss. För den varan blir det mycket av denna vinter.

* * *

På den första resan styrdes kosan mot urskogen, Öxabäck och Ladan. Föga anade nog öststatarna vad som väntade dem.

* * *

Västervik är annars starkt förknippat med speedway. Så sent som 2005 titulerade man sig svenska mästare och i laget återfinns bland annat den nykorade världsmästaren Tomasz Gollob.

* * *

Kanske har innebandylirarna från orten inspirerats av speedwaylagets framgångar för i matchen mot Tygriket blev det verkligen åka av och gasen i botten från början. Gästerna visade sig precis som förhandsrapporterna skvallrat om, vara ett mycket spelskickligt lag med stora offensiva kvalliter. Tygriket hade svårt att hänga med i början och gästerna ryckte snabbt åt sig en välförtjänt tvåmålsledning.

* * *

Men de visste som sagt inte vad som väntade dem. Många lag hade garanterat börjat hänga med huvudet efter en sådan tung start. Nu är dock inte Tygriket som andra lag i många hänseenden och att hänga med huvudet i en hemmapremiär fanns absolut inte på dagordningen denna gången heller. Istället började man på sedvanligt manér att kriga sig in i matchen och hastigt och lustigt var det hemmalaget som kunde gå till pausvila i ledarposition.

* * *

Förmodligen blev gästerna något förbryllade över hemmalagets "blåställsinnebandy" och trots sitt spelövertag kunde de aldrig riktigt få igång något vägvinnande spel. Hemmaspelarna stred nämligen tappert om varje centimeter på planen och när tillfälle gavs sattes tunga attacker in mot motståndarkassen. Inte alltid så snyggt, sällan med någon större finess, men vägvinnande och inte minst oerhört jobbigt att möta.

* * *

Att vilja slår klass är som de flesta vet en sliten gammal klyscha som oftast plockas fram i idrottssammanhang. Inte minst när det gäller matcher som den mellan Tygriket och Westervik. Kanske passar den till viss del också in i en matchanalys men i ärlighetens namn vore det lite väl generaliserade och även nedvärderande gentemot de långväga gästerna. För spelarna i Westervik visade inte på något vis en sämre vilja än hemmalaget. Istället vore kanske en mer rättmätig analys att klass kan te sig på olika vis beroende på vilka egenskaper man bedömer.

* * *

Matchens slutskede blev minst sagt nervpirrande och när bollen vittjade nätet i Westerviks övergivna målbur med endast fyra sekunder kvar att spela, var det snarare en lättnadens suck som ljöd i Ladan än ett regelrätt segervrål.

* * *

Matchen i sig var oerhört jämn, tempofylld och intensiv. Säkerligen en match helt i publikens smak. Därför var det extra roligt att så många innebandyentusiaster hade sökt sig in i Ladans dunkla innandöme denna höstspirande lördagseftermiddag. Förhoppningsvis gav tillställningen de bjöds på smak för mer framöver.

* * *

Det är som alltid lätt att ta till överord och superlativ i överflöd efter en sådan premiär. Visst kunde det givetvis börjat betydligt sämre (eller bättre beroende ur vilket perspektiv man beskådar resultatet), men det gäller nu att inte sväva iväg utan istället snabbt ställa in fokus på nästa utmaning. Det återstår fortfarande tjugoen omgångar att spela och först då återstår att se vad denna premiärvinst betydde i realiteten. Däremot kan man givetvis kosta på sig ett extra glatt leende på läpparna när klockan ringer på måndag morgon.


Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - Westerviks IBK 7-5 (4-3, 2-1, 1-1)

0-1
1-1 Fredrik Johansson (Jesper Sunnerås)
1-2
1-3
2-3 Peter Jonsson
3-3 Mikael Laurén (Daniel Gripestam)
4-3 Adam Myrman (Fredrik Johansson)
4-4
5-4 Daniel Gripestam
6-4 Mikael Laurén
6-5
7-5 Fredrik Johansson

Skott: 23-26
Publik: ca. 300
Utv: TT99 3x2, WIBK 3x2
Domare: Tobias Sandblom & Christoffer Boholm

Hôven

*** Larre
** Puh
* IKEA (?)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 1 2 3
Daniel Gripestam 1 1 1 2 2
Adam Myrman 1 1 0 0 1
Peter Jonsson 1 1 0 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 2 0
Jacob Myrman 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 jan 2011, 15:00 Westerviks IBK - IBK Tygriket 99 12 - 7